Fördelar med en fuktmätare

Fördelarna med en fuktmätare är många, speciellt om man tar sin odling av växter på allvar och vill ha de bästa möjliga resultaten. Så vi kommer här att gå igenom alla fördelarna med att ha en fuktmätare till dina växter och bli inte förvånad om du köper hem en direkt efter du läst artikeln.

De optimerar dina växters förutsättningar: Även om man genom att titta på växterna eller känna på jorden kan se när man måste vattna eller avvakta med att vattna så kommer man aldrig göra det helt perfekt utan vattna när man ser att bladen redan börjat hänga eller att det är så blött att det syns högt upp i jorden. Med en fuktmätare kan du alltid hålla fuktigheten helt perfekt bara genom att kolla på fuktmätare och följa vad den säger. Och över lång tid blir skillnaden i resultaten mellan okej förutsättningar och perfekta förutsättningar väldigt stor.

Det är perfekt när du reser bort: Det kanske låter som en konstig punkt, men ibland reser man bort och speciellt över sommaren när växterna kräver som mest ompysslande. Med en fuktmätare så klarar även din helt okunniga granne som hjälper dig när du är borta av att vattna växterna i ett lagom tempo och lätt kunna se vad som behöver göras.

Du kan utesluta sjukdomar: Det kan ibland vara svårt att lista ut vad som är fel med dina växter om de inte mår som de ska. Med en fuktmätare för runt 150 kr så kan du mäta om jorden är lagom fuktig, om den får tillräckligt med solljus, om ph-balansen är rätt i jorden och hur varmt det är i jorden. Även om det inte är en garanti för att du hittar problemet så kan du utesluta fyra av de vanligaste. Och det får anses som väldigt smidigt och fördelaktigt istället för att helt bara stå och gissa.

Det sparar tid: Istället för att behöva gå runt och känna efter i alla krukor och blomlådor så kan du antingen ha en fuktmätare som du tar med dig och kör ner i varje kruka, eller ha en som står där hela tiden och direkt se hur fuktigheten är och om du behöver slå på lite vatten för att växten ska må bra.

En fuktmätare skadar inte rötterna: Detta är kanske ingen fördel men det är en skröna som en del ibland pratar om och som är falsk. En fuktmätare skadar inte rötterna om du inte är otroligt oförsiktig och kör ner den med våld. Sätt i den lugnt och försiktigt så är detta inget problem du någonsin behöver oroa dig för.

Det negativa med en fuktmätare

Okej, så det finns en sak som är negativt med en fuktmätare och det är att de inte är gratis. Men då de billigare modellerna som ändå mäter fukten väldigt precist kostar runt 50 kr så det är inga större pengar med tanke på fördelarna du precis läst om ovanför denna del av artikeln.

Vart hittar man den bästa fuktmätaren?

Det enklaste sättet att hitta den bästa fuktmätaren är att besöka fuktmätarejord.se, där är alla de bästa modellerna listade med respektive fördelar och nackdelar samt all annan information du kan tänkas behöva.

Slutsats

Som du ser så finns det få anledningar att inte införskaffa en fuktmätare för att optimera dina växters förutsättningar att frodas och leverera max. Så klicka in på länken ovan och köp en du med!