När använder man shapewear?

Användningsområdena för shapewear är väldigt många och egentligen är det bara du som sätter begränsningar för var de passar in i ditt liv. Men vi har skrivit denna artikel för att underlätta och ge dig lite tips och inspiration.

1. Vid finare tillfällen

Detta är kanske det mest självklara och kanske mest populära användningstillfället för shapewear. Vid finare tillfällen när man vill se sitt bästa ut är när shapewear verkligen skiner och gör som mest nytta, för då har man ofta lite snyggare och mer åtsittande outfits där en smalare midja kan göra väldigt stor skillnad på ditt utseende. Sådana tillfällen kan vara vid ett bröllop, ett studentfirande eller någon annan liknande tillställning.

2. På fest

Även på vanliga fester är det många som använder shapewear, oftast i form av ett par shape trosor eller en body. Det är enkelt, snyggt och ger ett bra resultat när det kommer till att snabbt lyfta ditt utseende ett par nivåer!

3. Till vardags

Vissa använder shapewear väldigt regelbundet och har det till vardags, på jobbet eller i skolan. Om det är så man vill använda det så rekommenderar vi att använda ett shapewear som inte har så hög kompression utan ger små till medel resultat, men är sköna att ha på sig.

4. Av medicinska skäl

Man kan ha shapewear av medicinska skäl för att stödja upp midjan och ryggen om man har ont i ryggen eller svårt att få kroppen i en bra hållning. Detsamma gäller överkroppen där ett shapewear linne eller shapewear bh kan göra susen för att få axlarna och ryggen i en bra position. Om användningen är av medicinska skäl bör alltid en läkare konsulteras innan man börjar och kombineras med rätt rehab övningar och träning.

5. Vid träning

Många använder shapewear som är designat för att användas vid träning för att få bättre resultat när det kommer till vikterna man kan lyfta och för att bränna mer fett när man tränar. Att ha shapewear runt midjan vid träning gör att risken för skador minskar, att du kan lyfta mer vikt och den termogeniska effekten ökar vilket gör att mer fett förbränns när du tränar. Men träna även lite utan att använda shapewear då du behöver stärka upp magen med.

6. När du vill se extra sexig ut för din parter

En snygg korsett som ger dig den klassiska timglasfiguren är något som din partner garanterat kommer att älska och är ett enkelt sätt att hetta till sexlivet.

Slutsats

Som du ser kan man använda shapewear av många olika anledningar och i en lång rad olika situationer. Det enda som sätter gränser är du själv. Vill du köpa några shapewear och själv börja använda dem rekommenderar vi att besöka hershape.se som testat fram de bästa shapewear i alla olika sorter!