Fördelar med en riskokare

Riskokare har många fördelar som kan förenkla livet väldigt mycket för dig som konsument och egentligen finns det bara en nedsida och det är att de kostar pengar. Men då man kan få en riskokare för runt 300 kr och en extremt bra riskokare för runt 1000 kr så är det ingen stor investering jämfört med mycket annat vi har i hemmet. I denna artikel kommer jag att gå igenom alla de viktiga fördelarna med att ha en riskokare hemma i köket!

De är enkla att använda: Jag har barn hemma i lägre tonåren och det har blivit en och annan bränd gryta ris genom åren när de skulle fixat lite ris efter skolan. Med en riskokare är det så enkelt som att ösa i vatten och ris i kokaren, trycka på en knapp och sedan sköter riskokaren resten av jobbet. Så jag brukar förbereda någon form av kött eller kycklinggryta så kan de fixa lite ris själva om de blir hungriga efter skolan och det inte finns något kvar.

Riset kan vara klart när du vill: Det är inte riktigt alla riskokare som har timer, men idag har de flesta utan de absolut billigaste modellerna det och detta är en väldigt viktig funktion för mig som lever ett fullspäckat liv och behöver fixa mat mellan träningar, skola och körningar till kompisar. Med en timer så kan du ladda riskokaren i förväg och sedan startar riskokaren på utsatt tid så att riset kan vara klart när du kommer hem.

Varmhållningsfunktion: Om man äter utspritt över eftermiddagen och kvällen, eller man blir lite sen till timern kokat riset så spelar det ingen roll. När riset är klart så går riskokaren över på varmhållning där riset hålls i perfekt värme tills du är redo att äta det.

Du kan koka mer än bara ris: Det kommer att variera lite mellan olika modeller vad mer de kan koka. Men de flesta lite bättre modeller kan ångkoka grönsaker, kött och fisk. Många kan även användas till gröt och kaksmet. Dessutom har en del modeller olika kokprogram för olika typer av ris för att det ska bli en extra nivå på resultatet.

Riskokare - Vanliga frågor

Nu har du fördelarna, men det är även så att många har frågor om riskokare då det ännu inte blivit någon som finns i alla kök. Därför har vi besvarat dem här så att du slipper känna dig osäker när det är dags för dig att köpa din första riskokare.

F: Vilken riskokare är bäst?

S: Det är såklart lite individuellt vilken modell som passar bäst för just dig men jag som skriver denna artikeln älskar Cuckoo’s modeller som är lite dyrare men klarar av precis allt man kan tänka sig att en riskokare ska kunna göra. kokare.se har listat de bästa riskokarna på marknaden så vi rekommenderar även att du läser deras köpguide för att hitta de abslut bästa modellerna med deras olika för och nackdelar.

F: Kan man använda salt i en riskokare?

S: Självklart! Ris blir inte perfekt utan att man saltar det så riskokare är designade för att man ska kunna salta i riskokaren.

F: Kan man koka alla sorters ris?

S: Det varierar lite mellan olika riskokare med hur bra de är på olika sorters ris, men de lite finare har olika program för olika sorters ris för att de ska göra ett perfekt jobb oavsett typ av ris.

Slutsats

Som du ser finns det väldigt många fördelar med att ha en riskokare i hemmet om ris är något man äter regelbundet. Så nu är det bara för dig att leta upp din favorit och klicka hem den!