En liten dammsugare - Vad ska man tänka på?

Innan man köper en liten dammsugare finns det en rad saker man ska tänka på för att det ska bli ett så bra köp som möjligt så att du blir nöjd med den lilla dammsugaren du köpt. Därför har vi skrivit ihop denna artikeln så att du slipper gissa utan enkelt kan följa stegen till ett bra köp!

1. Typ av dammsugare

Att den ska vara lite är självkalrt i och med att du läser denna artikel, men det finns olika typer av dammsugare att välja på. Vill du ha en vanlig, traditionell dammsugare som de flesta har, eller kanske en skaftdammsugare eller varför inte en handdammsugare? Fundera igenom det noggrant så att det blir ett köp som passar in i ditt hem. Oavsett vilken sorts dammsugare du vill ha så hittar du de bästa små modellerna på dammsugarebästitest.se.

2. Har du specifika behov?

Då tänker vi främst på saker som allergier för då behöver man ställa lite högre krav på filtret som sitter i dammsugaren. Då ska man ha en modell med ett så kallat HEPA-filter och det bästa alternativet är HEPA-14.

3. Storlek på ditt hem

Storleken på hemmet avgör till stor del om en liten dammsugare faktiskt är rätt beslut för just dig. Ett större hem kräver en större dammsugare. Välj en dammsugare av samma storlek som din bostad, är en bra regel, så en liten dammsugare om du bor litet, en stor om du bor stort och en medel om du har ett normalstort hem.

4. Förvaringsutrymme

Anpassa storleken på dammsugaren efter förvaringsutrymmet du har tillgängligt i ditt hem för den måste trots allt ställas undan när du inte använder den, vilket är största delen av tiden. Detta är en punkt som många ofta glömmer då man bara tittar på prestanda, tillbehör och funktioner som underlättar själva städningen.

5. Tillbehör

Är du i behov av några specifika tillbehör som underlättar dammsugningen? Många mindre dammsugare har lite snålare med medföljande munstycken. Så var noga när du beställer så du kollar upp att du får med allt du är i behov av.

Vem ska inte ha en liten dammsugare?

Vi skulle säga att personer som bor lite större inte bör ha en liten dammsugare då de inte är anpassade för den typen av stora ytor. Anledningen är att saker som sladden ofta är betydligt kortare, dammpåsen mindre så man får byta den ofta om man städar stora ytor, kortare slang och som vi nämnde färre tillbehör som hade kunnat användas vid städning av hyllor, möbler och tjockare mattor.

Slutsats

Som du ser så finns det en hel del att tänka på när det kommer till en liten dammsugare, men följer du stegen i listan och noga tänker igenom vad du faktiskt behöver får ut av din dammsugare så kommer du att göra ett bra köp!