Fördelar med att dansa pole

Att dansa poledance är en hobby som har många fördelar och ärligt kan vi inte komma på någon nackdel. Därför har vi dedikerat denna artikel till att lista fördelarna så att du blir inspirerad nog att testa och ta del av dem du med!

1. Du blir starkare

Du kanske har hört uttrycket “dansa sig stark”, fnyst lite åt det och tänkt att hur går det till. Men med poledance så är det faktiskt en sanning då det är väldigt bra träning som involverar hela kroppen när man kör en hel dansrutin. Och de lite mer avancerade sakerna som akrobatik på stången gör dig väldigt stark och det är inte så konstigt för när man tänker på det är det närmare gymnastik än dans.

2. Bättre kondition

Om du provat någon form av gruppträning där man kör olika lyft i cirkel så är det ganska likt påfrestningen från att dansa pole! Du gör olika rörelser som är atletiska och kräver styrka utan vila. Så din kondis kommer att bli bättre! Och väldigt snabbt!

3. Bättre smidighet

För att kunna göra alla dansmoves både på golvet och i luften så krävs det att man är smidig. Själva dansen kommer att göra dig smidigare, men vi rekommenderar att alltid stretcha efter varje danspass, både för att motverka träningsvärken och för att bli en bättre dansare.

4. Förbättrad koordination

Att dansa en riktigt bra poledance rutin kräver inte bara en bra fysik och bra kondition utan även koordination där du måste ha superbra kontroll över vad din kropp gör. Detta är något som ofta missas med annan typ av träning. Och när du dansar pole så blir din koordination bättre i hela kroppen för du gör olika saker med händerna och fötterna när du dansar.

5. Det är väldigt kul och omväxlande

Traditionell träning med vikter, eller att ge sig ut i löpspåret blir lätt väldigt enformigt och tråkigt. Dessutom ger den formen av träning inget mer än att bli bättre på att lyfta eller springa. Med pole blir du bättre på att dansa vilket är en konst i sig, samtidigt som du får en bättre och mer vältränad fysik.

6. Det är tidseffektivt

I alla fall om man har en pole stång hemma. Då kan man klämma in en kort session runt stången utan att behöva ge sig iväg för att träna och som vi alla vet är det lätt att livet kommer emellan med alla sysslor i hemmet, barn som ska hämtas, plugg som ska pluggas och relationer som man måste ta hand om. Om man inte har de problemen så är en polestång hemma ändå ett grymt redskap om man snabbt vill bli bättre på poledance för man kan träna det hemma mellan sessionerna i studion.

7. Det är en fin gemenskap

Poledance communityt växer ständigt då fler och fler får upp ögonen för denna fantastiska dansform, men det är fortfarande betydligt mindre än mer traditionella danser. Men personerna som håller på med poledance både mer seriöst och de som är mer nybörjare är väldigt inbjudande och lätta att nätverka med! Vi har bara gott att säga om de människor som håller på med poledance!

Slutsats

Poledance är en dansform, en träningsform och ett sätt att ha kul och träffa nya människor. Prova på det du med, antingen i en studio eller med en stång hemma!